Azjatyckie pączki z mango i kokosem • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj przepis na niezwykłe w smaku pączki z mango i kokosem, inspirowane orientalną Azją!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MĄKĘ PRZESIEWAMY PRZEZ
sito, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, sól oraz cukier, mieszamy.
MANGO OBIERAMY ZE
skóry, kroimy i następnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
TAK PRZYGOTOWANE MANGO
dodajemy do reszty składników - mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 15-30 minut.
W GARNUSZKU ROZGRZEWAMY
olej.
Z CIASTA FORMUJEMY
kulki (gdy ciasto się klei można obsypać je delikatnie mąką).
TAK PRZYGOTOWANE PĄCZKI
wrzucamy do gorącego oleju i smażymy do uzyskania złotego koloru.
PODCZAS SMAŻENIA OBRACAMY
pączki.
USMAŻONE PĄCZKI PRZEKŁADAMY
na ręcznik papierowy.
PO WYSTYGNIĘCIU PĄCZKI
posypujemy cukrem pudrem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5314 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
531,4 kcal
Tłuszcz
46,2 g
Węglowodany
32,2 g
Błonnik
2,6 g
Białko
2,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Surówka z białej rzodkwi
Surówka z białej rzodkwi z dodatkiem marchewki i ogórka po azjatycku to doskonały przykład dania, które nie tylko zachwyca swoim wyjątkowym smakiem, ale także niesamowitą prostotą i świeżością składników. Połączenie chrupiącej białej rzodkwi, soczystej marchewki i świeżego ogórka ze słodko-kwaśną marynatą i nutą sezamu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom orientalnego stylu gotowania.

Sushi sandwich
Jeśli należysz do fanów sushi – przepis DG jest dla Ciebie! Poznaj przepis na sushi sandwich – kanapkę, którą przygotujesz szybko i zabierzesz ze sobą wszędzie!

Kurczak generała Tso
Kurczak generała Tso to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw o chińsko-amerykańskim rodowodzie, które łączy w sobie chrupiące kawałki kurczaka w słodko-pikantnym sosie. Przygotowanie tego dania w domu jest prostsze, niż się wydaje — wystarczy kilka podstawowych składników i gotowe. Poznaj nasz przepis na to pyszne danie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sernik z wiśniami
Klasyczne ciasto z dodatkiem soczystych wiśni udekorowane pianą z białek i cukrem pudrem. Smak, którego się nie zapomina!

Pieczone pierogi z kurkami
Jesienny smak zamknięty w półkruchym cieście, czyli tradycyjne pieczone pierogi z kurkami. Przygotuj je z przepisem Karola, by poznać zalety sezonowej kuchni!

Babka wielkanocna
Najlepszy przepis na babę, która zachwyci smakiem Ciebie i Twoich bliskich! Pyszna, puszysta i udaje się za każdym razem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Guacahummus
Wypróbuj prosty przepis na hummus z ciecierzycy i awokado, czyli połączenie kremowej konsystencji i wyrazistych smaków, które zadowoli Twoje podniebienie! Ten zdrowy dip dodaje energii i jest idealny na każdą okazję.

Babka na oleju
Czy istnieje bardziej kojarzący się z Wielkanocą wypiek od klasycznej babki? W tej wersji dzięki dodatkowi oleju ciasto pozostaje wilgotne i miękkie przez dłuższy czas, a jego przygotowanie jest dziecinnie proste, więc może być przygotowane zarówno z wyprzedzeniem, jak i na ostatnią chwilę. Zrób z nami puszystą i leciutką babkę!

Wegański gulasz z ciecierzycą
Ilu kucharzy, tyle gulaszów! A ten jest wyjątkowy, bo w 100% roślinny. Poznaj recepturę Kingi i przygotuj wegański gulasz z dynią i ciecierzycą – idealny na jesień!