Brownie z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli masz ochotę na lekkie, czekoladowe i pachnące brownie z nutą masła orzechowego, to ten przepis jest dla Ciebie! Sprawdź i przygotuj brownie z ciecierzycy, które będzie cieszyć swym smakiem każde podniebienie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 9
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ
Ciecierzycę dokładnie płuczemy.
MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu:wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.
DODAJEMY CIECIERZYCĘ
Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzeniewg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.
UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE
Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia
PIECZEMY BROWNIE
Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2324,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
258,3 kcal
Tłuszcz
14,6 g
Węglowodany
20,9 g
Błonnik
4,4 g
Białko
10,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
Świeże i orzeźwiające danie Karola Okrasy - naleśniki o kokosowym smaku z sałatką truskawkowo-ogórkową!

Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
Farsz z soczewicy i twarogu, w którym pojawia się wyrazista nuta chili i imbiru, ma wyjątkowy smak – nada on nowy charakter świątecznym pierogom. Podaj je z masłem szałwiowym i sprawdź, jak wspaniale smakują!

Fantazja jabłkowo-winogronowa
Ciasto składające się z jasnego biszkoptu, jabłkowego musu i warstwy galaretki z owocami. W sam raz do kawy lub herbaty!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
Szybki sposób na lekką kolację lub przekąskę we francuskim stylu! Wystarczy kilka minut, by oczarować smakiem.

Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.

Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
Śmietanowy sos z dodatkiem szpinaku i sera gorgonzola świetnie komponuje się ze schabem. Sprawdź, jak smakuje to doskonałe połączenie – wykorzystaj przepis Karola!

Ryba pieczona w ziołowym pesto
Łatwy sposób na pełną smaku rybę? Zajrzyj do przepisu Darii na pieczonego dorsza z pesto i ryżem jaśminowym!

Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.