Ciastka cynamonowe • przepis • składniki • przygotowanie
Kruche, chrupiące, pachnące cynamonem smakołyki z dodatkiem orzechów. Tak kuszące, że znikają od razu po upieczeniu!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Kruche ciastka cynamonowe krok po kroku
Jeśli zależy Ci na tym, aby przygotowanie ciasteczek cynamonowych miękkich przebiegło maksymalnie szybko i sprawnie, pamiętaj o wcześniejszym wyjęciu wszystkich składników z lodówki.
Powinny osiągnąć temperaturę pokojową.
Co dalej?
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2710,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
225,9 kcal
Tłuszcz
16,2 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1,5 g
Białko
4,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
Słodko, ale pożywnie i smakowicie – tak prezentuje się pomysł na lunchbox w wykonaniu Kingi i jej gościa. Wypróbuj prosty przepis na gryczankę i muffinki.

Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
Ziemniaki doskonale nadają się do faszerowania. Spróbuj ich w połączeniu z pikantnym chili, z dodatkiem aromatycznego sera cheddar.

Pizzo-burger
Masz ochotę na burgera i pizzę jednocześnie? DG pokaże Ci sposób, jak te dwa dania połączyć w jedno!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pistacjowa karpatka bez pieczenia
Karpatka bez pieczenia na groszku ptysiowym o smaku pistacjowym. To ciasto z rozpływającym się w ustach, słodkim kremem to pyszny pomysł na deser.

Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasolka szparagowa z bułką tartą
Fasolka szparagowa z bułką tartą to prosty i szybki przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Ten klasyczny polski przysmak idealnie sprawdza się latem, kiedy świeża fasolka jest łatwo dostępna i najsmaczniejsza. Przygotowanie tego dania zajmuje tylko kilkanaście minut, a jego smak przywołuje wspomnienia domowych obiadów z dzieciństwa.

Sernik Izaura
Sernik Izaura to kulinarny hit popularny w latach 80., który do dziś ma wielu sympatyków. Placek nazwany na cześć bohaterki popularnego w tamtych czasach brazylijskiego serialu, łączy w sobie najlepsze cechy sernika i ciasta kakaowego. Jak go zrobić? Podajemy przepis!

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.