Faszerowane cygaretki z łososia • przepis • składniki • przygotowanie
Przekąski z łososia to klasyka imprezowych stołów. Przygotuj łososiowe cygaretki z delikatnym farszem z serka chrzanowego z dodatkami, by zachwycić sylwestrowych gości!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Do miski przekładamy pokruszone w moździerzu pistacje i drobno posiekane suszone pomidory. Dodajemy część posiekanego koperku oraz szczypiorku i chrzanowy serek śmietankowy. Mieszamy. Dodajemy pieprz i sól oraz niewielką ilość skórki z limonki.
FASZERUJEMY I ZWIJAMY CYGARETKI
Na folii spożywczej rozsypujemy posiekany koperek i posiekany szczypiorek, układamy po 2 duże plasterki wędzonego łososia. Smarujemy je (za pomocą pędzelka) sokiem zlimonki, ponownie posypujemy koperkiem i szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem.
PODAJEMY CYGARETKI
Następnie wykładamy na talerz rukolę, polewamy ją octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Cygaretki kroimy po skosie na pół i układamy na talerzu, na koniec polewamy je sokiem z limonki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1395,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
348,9 kcal
Tłuszcz
28,6 g
Węglowodany
10,1 g
Błonnik
1,7 g
Białko
20,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka mięsna podawana z ziołowym dressingiem ze śmietaną
Czasem najprostsze dania smakują najlepiej. Wystarczy kilka składników, by przygotować tę pełną aromatów sałatkę

Grochówka z kiszoną kapustą
Połączenie klasycznej grochówki z kiszoną kapustą to zupa, którą zapamiętasz na długo! Wypróbuj przepis i sprawdź, jak ta zupa świetnie smakuje.

Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
Domowy obiad inny niż zwykle? Na specjalną okazję podaj pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, która świetnie komponuje się z pyzami i surówką z modrej kapusty. Pycha!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.

Schab z bazylią i szynką szwarcwaldzką na peperonacie
Plastry mięsa smażone z szynką szwarcwaldzką i bazylią, a do tego warzywny sos – przepis na schab w zupełnie nowej odsłonie.

Sałatka z kaszą i kabanosami
Lekko ostry sos, kasza, kabanosy i natka pietruszki. To sałatka, która sprawdzi się podczas każdej sylwestrowej zabawy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.

Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
Lubisz nowoczesne podejście do ryb? Mamy dla Ciebie przepis na łososia gotowanego na parze razem z warzywami. Delikatny, aromatyczny – po prostu pyszny!

Wegański gulasz z ciecierzycą
Ilu kucharzy, tyle gulaszów! A ten jest wyjątkowy, bo w 100% roślinny. Poznaj recepturę Kingi i przygotuj wegański gulasz z dynią i ciecierzycą – idealny na jesień!