Hot dog • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY PARÓWKI
Parówki gotujemy w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szalotkę pokrojoną w plastry. Na patelni grillowej grillujemy plastry boczku, a następnie odsączamy je na ręczniku papierowym.
PODGRZEWAMY BUŁKI
Na tej samej patelni podgrzewamy przekrojone na pół bułki. Podsmażoną szalotkę posypujemy odrobiną brązowego cukru. Ogórki konserwowe kroimy w plastry.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI HOT DOGA
W misce mieszamy kilka łyżeczek musztardy i dwa rodzaje mielonej papryki. Sosem smarujemy dwie części bułki. Na jedną część wykładamy parówkę, cebulkę i boczek. Przykrywamy drugą częścią bułki i spinamy wykałaczkami. Bułkę kładziemy na boku, dodajemy ogórki i polewamy keczupem. Tak samo postępujemy z resztą składników.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2985 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
497,5 kcal
Tłuszcz
33,3 g
Węglowodany
36,8 g
Błonnik
12,3 g
Białko
12,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Burgery z tofu
Wegański burger z tofu według Karola Okrasy? Musisz tego spróbować!

Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.

Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
Każdy kraj ma swoje pulpeciki, Amerykanie także. Oczywiście nie mogło w nich zabraknąć masła orzechowego...
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Czekoladowy mikołaj faszerowany ciepłymi lodami
Czy święta mogą być jeszcze bardziej słodkie? Odpowiedzią na to pytanie jest czekoladowy mikołaj faszerowany ciepłymi lodami. Zaskocz dzieci (lub dorosłych!) i podaj tę wyjątkową słodką przekąskę przy najbliższej okazji.

Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.

Sernik ciasteczkowy
Kremowy i pysznie korzenny sernik z ciasteczkami Speculoos smakuje szczególnie dobrze jesienią i zimą, gdy połączenie wyrazistych smaków przypraw rozgrzewa nasze kubki smakowe.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Penne z salsą freddo
Idealne danie na upalne dni, które przygotujesz w jednej chwili! Makaron penne z zimnym sosem – salsą freddo.

Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego
Przepis na pożywną zapiekankę z kaszą, nawiązujący do włoskiej lasagne. Klasyka Italii w smacznym polskim wydaniu!

Krewetki na cukinii
Krewetki z grilla? Czemu nie! Podane na cienkich plastrach cukinii oczarują wszystkich fanów niebanalnej kuchni.