Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODPIEKAMY KANAPKI
Kromki chleba podsmażamy na gorącym maśle przez 2-3 minuty z każdej strony. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej kromce układamy 1 plasterek szynki i posypujemy ¼ startego sera. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 200°C przez 3-5 minut, aż ser się roztopi.
SMAŻYMY JAJKA SADZONE
Pozostałe masło podgrzewamy na patelni i smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki konserwowe osączamy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Układamy na każdej kromce chleba po jednym jajku i podajemy z paskami ogórka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1736,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
434,1 kcal
Tłuszcz
26,8 g
Węglowodany
27,2 g
Błonnik
19,8 g
Białko
19,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.

CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
Świąteczną atmosferę z pewnością podkręcą łatwe w przygotowaniu ciasteczka w kształcie lasek cukrowych. Jak je zrobić? Zerknij do przepisu!

Sorbet z mango, bananów i limonek
Szukasz pomysłu na domowe lody z owoców? Wypróbuj przepis Darii na orzeźwiający sorbet z mango, bananów i soku z limonek!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.

Sałatka w stylu panzanella
Posmakuj panzanelli - tradycyjnej sałatki, której ważnym składnikiem jest pełnoziarnisty chleb. To przepis inspirowany toskańską kuchnią!

Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.

Wegańskie gofry
Zobacz, jak przygotować gofry w dwóch wersjach smakowych i kolorystycznych! Jasne pachną cynamonem, a ciemne – kakao i wanilią!
