Kanapki śniadaniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Fantastyczne i proste kanapki wypełnione pieczonym omletem. To doskonały pomysł na dobry początek dnia!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UBIJAMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka ubijamy z mlekiem i solą za pomocą trzepaczki w dużej misce.
PODSMAŻAMY BOCZEK I SZPINAK
Boczek podsmażamy na patelni przez ok. 3 minuty. Dodajemy szpinak. Całość mieszamy drewnianą łyżką do momentu zwiędnięcia szpinaku.
PIECZEMY OMLET
Formę do ciasta smarujemy oliwą. Masę jajeczną przelewamy do formy. Pieczemy przez ok. 15 minut do momentu stężenia całości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Wyjmujemy z piekarnika i schładzamy.
SKŁADAMY KANAPKI
Za pomocą foremki do wykrawania ciasta wycinamy kółka. Rozcinamy bułki i smarujemy masłem. Na spodniej połówce bułki układamy upieczony omlet. Dodajemy ser lub inne wybrane dodatki i przykrywamy wierzchnią częścią bułki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1728,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
576,2 kcal
Tłuszcz
33,2 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
0 g
Białko
30,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Paska – babka ukraińska
Paska to pyszna wielkanocna babka ukraińska. Pulchna i świeża, polana słodkim lukrem, na pewno przypadnie Wam do gustu. Skorzystajcie z przepisu i przygotujcie to ciasto szybciej z pomocą termorobota MC Smart.

Kaczka w cydrze z goździkami i marchewką
Długo marynowane kacze uda, pieczone z aromatycznym sosem na bazie cydru, z miodem i goździkami. Do tego maślana marchewka i kasza owsiana. Pycha!

Gruszki parowane w białym winie
Aromatyczne gruszki parowane w białym winie, z dodatkiem rozmarynu, miodu, limonki i imbiru to świetny pomysł na nie do końca słodki deser lub dodatek do mięsa. Sprawdź, jak łatwo i szybko je przygotujesz!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polędwiczki z suszonymi pomidorami
Soczyste wieprzowe roladki z aromatycznym pomidorowo-ziołowym farszem to przepis na pyszne mięso we włoskim wydaniu.

Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem
Jak Francja, to sery – które tym razem trafią do wyśmienitego sosu Darii. W połączeniu z pomidorami, łososiem i makaronem naleśnikowym stworzą oryginalne i szybkie danie!

Paska – babka ukraińska
Paska to pyszna wielkanocna babka ukraińska. Pulchna i świeża, polana słodkim lukrem, na pewno przypadnie Wam do gustu. Skorzystajcie z przepisu i przygotujcie to ciasto szybciej z pomocą termorobota MC Smart.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Korzenne pancakes
Puszyste i pyszne pancakes z wykorzystaniem przyprawy do piernika. Trudno wyobrazić sobie lepsze słodkie śniadanie w jesienny lub zimowy poranek.

Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!

Czekoladowa karpatka
Klasyczna karpatka z kakaowym twistem! To ciasto osłodzi każdą okazję, na przykład Dzień Babci i Dzień Dziadka. Słodki poczęstunek połączy pokolenia przy jednym stole i zapewni moc dobrych wspomnień.