Kuleczki energetyczne • przepis • składniki • przygotowanie
Idealna, wegańska, słodka przekąska bez pieczenia. Jest pełna wartościowych składników, które dodadzą energii w ciągu zabieganego dnia. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przygotować!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE KULECZEK
Migdały, płatki owsiane, jagody goji, daktyle, olej kokosowy, kakao i sól umieścić w pojemniku miksującym irozdrabniać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 6. Przełożyć do innego naczynia i lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ok. 15 sztuk.
DEKORACJA KULECZEK
Połowę kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, drugą połowę w nasionach chia. Od razu podawać lub przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1364,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
454,7 kcal
Tłuszcz
22,0 g
Węglowodany
62,5 g
Błonnik
11,4 g
Białko
11,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Pyszny, lekki i niezwykle owocowy deser! Koniecznie spróbuj musu jagodowego Pawła!

Ciasto ryżowe
Pyszne ciasto z ryżu, cytrusów i orzechów to wspaniała przekąska dla wszystkich dorosłych, ale też dla dzieci!

Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
Szukasz przepisu na coś do chrupania? Mamy dla Ciebie smakowitą przekąskę! Krakersy i brzoskwiniowy chutney to połączenie idealne. Wypróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.

Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
To kuszące danie uosabia ducha hipnotyzującego, rozświetlonego neonami miasta, zapewniając Twoim kubkom smakowym ekscytujące cybernetyczne przeżycie. Przygotuj się na kulinarną przygodę, która przeniesie Cię do świata nieograniczonych możliwości!

Słońce z ciasta francuskiego z serami i szynką
Niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które będzie idealną kolacją lub przekąską podczas spotkania z najbliższymi. Skuś się na ten serowy przepis, któremu charakteru dodaje szynka z indyka i sezam.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!

Pistacjowa karpatka bez pieczenia
Karpatka bez pieczenia na groszku ptysiowym o smaku pistacjowym. To ciasto z rozpływającym się w ustach, słodkim kremem to pyszny pomysł na deser.

Smażone tramezzini caprese
Smażone, trójkątne tosty z kremowo-serowym nadzieniem. Prawdziwy przysmak, który uwielbiają nie tylko Włosi.