Pizza makaronowa • przepis • składniki • przygotowanie
Pizza makaronowa – łatwe danie, które sprawi radość i dużym, i małym!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY PIECZARKI
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy. Patelnię ściągamy z ognia. Pieczarki kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię i ponownie wstawiamy na ogień – podsmażamy.
GOTUJEMY SOS POMIDOROWY
Pomidory z puszki przekładamy na patelnię. Doprawiamy odrobiną cukru, soli, tymiankiem, oregano. Zagotowujemy i chwilę trzymamy na ogniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1315,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
328,8 kcal
Tłuszcz
18,5 g
Węglowodany
25,2 g
Błonnik
17,3 g
Białko
17,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!

Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!

Makowe ślimaczki
Tym razem Paweł w swojej cukierni zwija pyszne ślimaczki. Jest słodko i makowo!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!

Domowa pasta tahini
Pasta tahini, czyli masło sezamowe, to podstawa kuchni Wschodu – składnik humusów, dipów i świetny dodatek do wrapów. Przygotuj jej domową wersję, wykorzystując przepis Karola Okrasy.

Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!

Gofry z jogurtem i truskawkami
Niech zapach domowych gofrów wypełni cały dom! Te według przepisu Kingi będą wyjątkowo puszyste i chrupiące. Podaj je z jogurtem greckim i truskawkową frużeliną – takie połączenie zasmakuje wszystkim!

Brukselka pod beszamelem i parmezanem
Dodatek do obiadu lub samodzielne danie – brukselka zapiekana pod beszamelem! Łatwy przepis Kingi Paruzel z pewnością trafi do Waszych ulubionych!