Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NADZIEWAMY ROLADKI
Sznycel z indyka rozbijamy na cienkie plastry. Suszone morele kroimy w cienkie paski, a szczypiorek na 5-centymetrowe kawałki. Mięso oprószamy solą i pieprzem z jednej strony. Na środku układamy morele, szczypiorek oraz kawałek sera gorgonzola. Roladki zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
GRILLUJEMY MIĘSO
Roladki polewamy olejem i rozsmarowujemy go dokładnie z każdej strony. Na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso. Gdy roladki usmażą się z jednej strony, wyciągamy wykałaczki i przewracamy na drugą stronę. Smażymy również boki. Usmażone mięso odstawiamy na bok.
OWOCE DODAJEMY DO MIODU
Na rozgrzaną patelnię wylewamy miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Mieszamy. Gotujemy przez krótką chwilę, wyłączamy ogień i dodajemy owoce. Mieszamy tak, aby owoce obtoczyć w miodzie.Na talerz wykładamy owoce, a na nich układamy roladki z indyka. Posypujemy rozkruszonymi w moździerzu pistacjami. Dekorujemy listkami mięty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1499,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
374,8 kcal
Tłuszcz
20,7 g
Węglowodany
37,9 g
Błonnik
14,1 g
Białko
14,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegański strogonow z kurek
Nie musisz już szukać kolejnych sposobów na to, jak oczyścić kurki: Kinga ma na to rewolucyjny sposób! Sięgnij po te skarby lasu i przygotuj wegański strogonow z kurek. To sezonowy hit każdej roślinnej kuchni!

Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.

Pinsa z kiełbasą nduja, burratą i cukinią
Błyskawiczna w przygotowaniu pinsa z lekko pikantną kiełbasą nduja, świeżą cukinią i kremową burratą. Wypróbuj ten pyszny pomysł na kolację lub przekąskę na imprezę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Baklawa grecka
Bardzo słodkie ciasto wypełnione mnóstwem bakalii i orzechów. Tradycyjny grecki smak, który jest w zasięgu Twojej ręki!

Sałatka meksykańska
Nasza sałatka meksykańska to pyszna kompozycja, która zachwyci każdego miłośnika wyrazistych smaków. Soczysty kurczak, kremowe awokado i aromatyczna fasola to tylko początek – całość wzbogacają świeże warzywa, pikantne przyprawy i inne smakowite dodatki. To idealna propozycja na lekki obiad lub kolację z meksykańskim akcentem!

Sernik na jogurcie sojowym
Jogurt sojowy jest idealnym zamiennikiem serka śmietankowego w wypiekach. Kluczem do sukcesu jest leżakowanie jogurtu na sitku przez noc, więc pamiętaj, aby rozpocząć przygotowania dzień przed planowanym zjedzeniem tego fantastycznego sernika.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
Jak przygotować mięso z kaczki, by pozostało soczyste? Usmaż je według wskazówek zawartych w przepisie i połącz z pysznymi dodatkami, by stworzyć prostą, elegancką sałatkę!

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
Chrupiące kromki chleba, paprykowa pasta, aromatyczny kalafior i smakowite dodatki – takich tostów trzeba spróbować!