Spring rolls salad • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli masz ochotę na spring rollsy, ale nie masz chęci lub czasu ich zawijać, ta sałatka jest właśnie dla Ciebie! Wypróbuj ten przepis i ciesz się tą popularną przekąską w zupełnie innej formie.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki (poza wodą) dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Następnie do sosu dolewamy gorącej wody, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
KROIMY SKŁADNIKI
Czerwoną kapustę szatkujemy, a ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie słupki (julienne). Orzeszki ziemne delikatnie siekamy.
PODAJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany makaron ryżowy i wszystkie warzywa układamy w misce. Następnie całość polewamy sosem orzechowym i posypujemy orzeszkami i kolendrą. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed podaniem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1039,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
519,8 kcal
Tłuszcz
19,2 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
8,6 g
Białko
13,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
Intrygujące połączenie owoców morza, mięsa i warzyw, czyli pyszne pulpeciki krewetkowo-wieprzowe, podawane z sałatką.

Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!

3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem)
Z warzywami, boczkiem czy łososiem wędzonym? W najnowszym przepisie Karola każdy znajdzie swój ulubiony przepis na spring rollsy.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegańskie batony z suszonymi morelami
Pyszne, wegańskie batony z suszonymi morelami, bez dodatku białego cukru, to świetny pomysł na przekąskę lub deser. Wystarczy malakser, odrobina cierpliwości – i zapomnisz o gotowych słodkich przekąskach.

Pasztet z soczewicy
Aromatyczny wegański pasztet z dwóch rodzajów soczewicy, ryżu i siemienia lnianego. Pokrojony w grube plastry może być świetnym składnikiem obiadu. Nada się także na kanapki.

Panini z mortadelą i mascarpone
Bataty to świetne warzywo do faszerowania. Tym razem wypróbuj batatów wypełnionych pulled porkiem. Nie pożałujesz!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
Delikatny ser, porcja warzyw i owinięty boczkiem drób – wszystko zapieczone i pachnące. Klasyka kuchni francuskiej!

Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.

Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.