Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz przepisu na owocowe ciasto? Przygotuj to puszyste z dodatkiem wanilii, borówek i brzoskwiń!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 14
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MASŁO UCIERAMY Z CUKREM I WANILIĄ
Masło ucieramy z cukrem i nasionkami wydrążonymi z laski wanilii na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jaja w temperaturze pokojowej. Mąkę łączymy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy jogurt.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3883,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
277,4 kcal
Tłuszcz
16,4 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kruche ciasto milionera z migdałami
Przed Wami bogate w pyszne składniki kruche ciasto milionera! Pyszne warstwy wypełnione karmelem, czekoladą i migdałami tworzą doskonałą propozycję dla smakoszy. Poznaj przepis i przygotuj to wyjątkowe ciasto.

Klasyczny sernik
Puszysty, aksamitny i wychodzi za każdym razem! Upiecz sernik idealny z przepisu Pawła i zaskocz swoich najbliższych!

Masło żurawinowo-marcepanowe
Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Chleb słonecznikowy z bakaliami
Marzysz o świeżo upieczonym chlebie, którego zapach wypełni cały dom? Przygotuj go sam, najlepiej wg przepisu Darii!

Wegańska pavlova
Zobacz, jak zamienić płyn z puszki po ciecierzycy w wegański tort bezowy - z kremem czekoladowym i glazurowanymi owocami!

Wielkanocna babka ponczowa
Delikatne, drożdżowe babeczki nasączone smakowitym ponczem, podane z dżemem i kremem cytrynowym. Trudno im się oprzeć!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa chrzanowa
Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!

Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.

Zupa fasolowa tradycyjna
Jaka jest najlepsza zupa na sezon jesienno-zimowy? Syta i rozgrzewająca! Taka właśnie jest nasza tradycyjna zupa fasolowa. Zapoznaj się z przepisem, który udowadnia, że biała fasola to bardzo atrakcyjny składnik dań, w tym właśnie tej zupy!