Czekoladowy pudding z croissantów • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MASŁEM SMARUJEMY
dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok.
20 X 25
cm.
CROISSANTY KROIMY NA
grube plasterki i przekładamy je do naczynia.
CZEKOLADĘ ŁAMIEMY NA
kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów.
W MISCE MIESZAMY
dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem.
MIKSTURĘ WLEWAMY DO
naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
PO GODZINIE ROZGRZEWAMY
piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 MINUT.
WIERZCH POSYPUJEMY ODROBINĄ
cukru pudru. SERWUJEMY NA: ciepło.
CROISSANT URZEKAJĄCO DELIKATNY
rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.
KRUCHA SKÓRKA I
aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3496,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
874,1 kcal
Tłuszcz
59,2 g
Węglowodany
67,9 g
Błonnik
18,4 g
Białko
18,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
Ciasto francuskie zapiekane z szynką i aromatycznymi dodatkami. Pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska.

Zapiekanka tian z dodatkiem zapiekanego sera pavé
Znana francuska zapiekanka tian z aromatycznymi ziołami prowansalskimi i czosnkiem w nowej odsłonie! Dzięki dodatkowi zapiekanego sera pavé nabierze niezwykłego smaku.

Klasyczny francuski winegret
Jak przygotować klasyczny sos winegret? Zerknij na przepis DJ i zobacz, jakie to proste! Dzięki niemu Twoje sałatki nabiorą wyjątkowego smaku.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Focaccia na desce serów i wędlin
Przygotuj ucztę we włoskim stylu! Zaproś gości do kosztowania najlepszych smaków inspirowanych Italią. Domowa focaccia według przepisu Kingi podana na desce serów i wędlin na pewno mile ich zaskoczy.

Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Wypróbuj przepis Karola i zasmakuj w pierogach z kapustą i grzybami, pieczonymi w piekarniku!

Kaczka w sosie żurkowym
Kaczka w sosie żurkowym z dodatkiem marynowanego pieprzu − oto wielkanocna propozycja Okrasy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Faszerowana indyczka
Indyczka w nowoczesnym wydaniu pachnie limonką i tymiankiem! Poznaj świąteczny przepis Darii.

Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
Jak smakują grzyby z dorszem? Wypróbuj przepis Karola na zupę z podgrzybków i przekonaj się sam!