Kiełbaski piwne z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE WSZYSTKIE SKŁADNIKI
marynaty dokładnie mieszamy.
PONACINANE W KRATKĘ
kiełbaski zanurzamy w marynacie.
UKŁADAMY NA DOBRZE
rozgrzanym grillu.
PIECZEMY, OBRACAJĄC I
polewając marynatą, przez 10 min.
JAK PODAWAĆ PRZED
podaniem posypać świeżym majerankiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2480,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
620,2 kcal
Tłuszcz
52,2 g
Węglowodany
7,5 g
Błonnik
25,4 g
Białko
25,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kajmak na trzy sposoby
Poznaj trzy sposoby Pawła Małeckiego na domowy kajmak! Wystarczy tylko kilka składników i odrobina cierpliwości!

Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!

Sałatka „Zielona Bogini”
Niech talerz zazieleni się na wiosnę! Sałatka „Zielona Bogini”, którą przygotujesz wg przepisu Kingi, doda lekkości Twojemu codziennemu menu. Sprawdź, jak smakuje!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!

Zapiekany kalafior
Zapiekany kalafior to pomysł na szybką i pożywną zapiekankę dla całe rodziny. Sprawdź, jakie to smaczne!

Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kanapka z focaccii z mortadelą i domowym pesto
Pyszna kanapka z focaccii z delikatną mozzarellą i włoską mortadelą. To świetny pomysł na śniadanie, przekąskę lub kolację we włoskim stylu.

Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.

Babka pistacjowa
Ta puszysta babka pistacjowa z delikatną polewą zasługuje na miano królowej każdego wielkanocnego stołu!