Makaron z serem burrata • przepis • składniki • przygotowanie
Makaron tagliolini z truflami, podany z burratą, kaparami i pesto. Danie to będzie świetnym pomysłem na romantyczny wieczór lub wyjątkową kolację z najbliższymi.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cykorię myjemy i kroimy w cienkie paski. Kapary odsączamy i siekamy.
PRZYGOTOWUJEMY BURRATĘ
Burratę odsączamy i nakłuwamy widelcem. Tak przygotowany ser doprawiamy do smaku sokiem i skórką z cytryny, częścią kaparów, pesto, solą i płatkami chili.
PODAJEMY MAKARON
Na talerze nakładamy makaron i układamy na nich listki cykorii wraz z porwaną na kawałki burratą. Całość dekorujemy pozostałymi kaparami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2486,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
621,6 kcal
Tłuszcz
21,3 g
Węglowodany
83,7 g
Błonnik
4,7 g
Białko
23,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!

Konfitura z czerwonej cebuli
Aromatyczna i pełna smaku konfitura z czerwonej cebuli, z dodatkiem czerwonego wina i octu balsamicznego. To wprost idealny dodatek do grzanek, kanapek, a nawet dań głównych!

Pieczona ciecierzyca na słodko
Szykujesz imprezę? Szukasz pomysłu na smaczną przekąskę, którą zrobisz raz dwa? Wypróbuj przepis na ciecierzycę na słodko!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!

Jaglane à la bounty w słoiczku
Wielbiciele kokosowego smaku, prostych deserów i wegańskich przepisów znajdą tu coś dla siebie! Sprawdź, jak łatwo przygotować pyszne jaglane à la bounty w słoiczkach!

Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!

Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
Lubisz proste i sprawdzone połączenia wyjątkowych składników? Spróbuj sałatki z pieczonych buraków z karmelizowaną gruszką i bryndzą!