Słodkie bruschetty z truskawkami • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie bruschetty, czyli chrupiące pieczywo z pysznym kremem z mascarpone i kremem pistacjowym. Dzięki dodatkowi truskawek zyskują nie tylko na smaku, ale też na świeżości – koniecznie spróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Mascarpone, miód, cynamon i wiórki kokosowe przekładamy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Każdą kromkę chleba podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Truskawki kroimy w ćwiartki.
PODAJEMY BRUSCHETTY
Każdą podsmażoną kromkę chleba smarujemy kremem pistacjowym. Następnie wykładamy na nie krem z mascarpone i wcześniej pokrojone truskawki. Tak przygotowane bruschetty oprószamy pistacjami lub pistacjami w czekoladzie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1988,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
994,3 kcal
Tłuszcz
61,4 g
Węglowodany
93,9 g
Błonnik
8,5 g
Białko
24,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańska carbonara z boczkiem z tofu
Jeden z popularniejszych przepisów na makaron inspirowanych kuchnią Włoch, w lekkiej, bezmięsnej wersji! Sprawdź, jak Kinga dobiera i łączy składniki wegańskiej carbonary!

Jagodowe mascarpone
Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!

Słonecznikowiec
Słonecznikowiec to wyjątkowe ciasto, które łączy w sobie intensywny smak kakao, delikatność kremu kawowego i słodycz kajmaku. Chrupiące nasiona słonecznika dodają mu niepowtarzalnego charakteru i tekstury. Jak zrobić to pyszne ciasto? Przekonajcie się sami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Syrop dyniowy
Syrop, o którym wielu marzy przez cały rok, czekając na powrót sezonu dyniowego. Pyszny dodatek do kaw i herbat o korzennym aromacie i dyniowym smaku.

Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
Zobacz, jak przygotować kapustę pak choi! Grillowana lub gotowana z dodatkiem jaj i wędzonego łososia zachwyci każdego amatora azjatyckiej kuchni!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
Pyszna propozycja nie tylko dla fanów owoców morza: krewetki z cukinią w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego.

Gofry z owocami i cukrem pudrem
Jak zrobić najlepsze gofry? Odpowiedzią jest przepis Kingi na idealne gofrowe ciasto. Znajdziecie w nim wszystkie niezbędne wskazówki, które przydadzą się zapalonym gofrożercom. Do dzieła!

Pizza capriciosa
Włoska pizza to jedno z najbardziej popularnych i lubianych dań na świecie. Wśród niezliczonych kombinacji składników istnieje wiele klasycznych kompozycji, które zachwycają swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Jedną z takich kompozycji jest capricciosa — pizza, która oddaje ducha południowych Włoch. Poznaj jej niepowtarzalny charakter i zrób ją razem z nami!