Smoothie z borówkami i brzoskwiniami • przepis • składniki • przygotowanie
Kiedy temperatura za oknem wzrasta, z odsieczą przychodzi smoothie. Spróbuj miksu jogurtu z borówkami i brzoskwiniami.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE BRZOSKWINIE OBIERAMY,
pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki.
PRZEKŁADAMY DO
blendera.
DODAJEMY BORÓWKI ,
kostki lodu i sok pomarańczowy.
CAŁOŚĆ MIKSUJEMY
razem.
GDY SKŁADNIKI SIĘ
połączą, dodajemy jogurt i ponownie miksujemy.
JAK PODAWAĆ KOKTAJL
przelewamy do szklanek.
PODAJEMY NATYCHMIAST PO
przygotowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
512,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
170,8 kcal
Tłuszcz
1,9 g
Węglowodany
34,7 g
Błonnik
7,5 g
Białko
7,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Śródziemnomorska babka ziemniaczana
Do babki ziemniaczanej możesz dodać praktycznie wszystko. Spróbuj naszego przepisu na babkę ziemniaczaną z oliwkami i pomidorami.

Paszteciki z wędzonego pstrąga
Bardzo eleganckie przekąski na sylwestrowy stół przygotowane z prostych składników. Niech paszteciki z aksamitnym musem z pstrąga trafią do Waszego imprezowego menu dzięki przepisowi Karola!

Obiadowa sałatka z kukurydzą
To wyjątkowo prosta i ciekawa w smaku sałatka z kukurydzą w roli głównej. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub wypełnienie wrapów.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!

Jogurtowe bułki bezglutenowe
Bez pieczenia, za to z jogurtem! Bezglutenowe bułeczki według przepisu Kingi to pomysł na szybkie śniadanie pachnące domowym i ciepłym pieczywem.

Pesto z pietruszki
Pesto z pietruszki to znakomita alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii, która charakteryzuje się nieco mocniejszym i bardziej orzeźwiającym smakiem. Lekko pikantne pesto pietruszkowe może stać się idealnym dodatkiem do zup, sosów, a także dań głównych. Poznaj nasz sposób na pietruszkową pastę inspirowaną włoskim klasykiem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zawijana pinsa z mortadelą i parmezanem
Pinsa idealna na kolację lub przekąskę, czyli zawijana. Z wyrazistym parmezanem i cebulą oraz delikatną mortadelą, w prawdziwie włoskim stylu. Przygotuj to danie i przekonaj się, jak dobrze smakuje.

Fasola z makrelą
Przystawka pełna różnorodnych smaków i tekstur, czyli fasola z makrelą z przepisu Karola, doskonale pasuje do chrupiących snacków z ciasta francuskiego. Sprawdź to połączenie!

Sałatka z pieczonych warzyw i halloumi
Pieczona sałatka pełna warzyw i przepysznych greckich serów to idealny pomysł na posiłek dla każdego. Skuś się na ten przepis, który w całości przygotujesz w airfryerze i dodaj swojej diecie warzyw!