Vol-au-vent z serkiem i łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Poznajcie przepis na przepyszną przekąskę na bazie ciasta francuskiego wzbogaconą delikatnym serkiem śmietankowym i aromatem wędzonego łososia. Zobaczcie sami, jakie to proste.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA
W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.
NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE
Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1309,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
436,6 kcal
Tłuszcz
34,8 g
Węglowodany
20,4 g
Błonnik
0 g
Białko
12,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
Roladki, paszteciki, nadziewane ciasto francuskie - łatwe w przygotowaniu przekąski Okrasy nie tylko na sylwestrową noc!

Polędwiczki w sosie pieczarkowym po prowansalsku
Mięso w delikatnym sosie, pożywna kasza i surówka. Proste danie, w którym rozsmakuje się cała rodzina!

Truskawkowe eklerki
Deser z francuskiej cukierni w Twoim domu? Tak! Przygotuj eklerki z Pawłem Małeckim i jego gośćmi!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szybka zupa z ciecierzycy
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.

Deser proteinowy à la tiramisu
Oto pyszna alternatywa dla klasycznego tiramisu we włoskim stylu! Deser, który przypomina je w smaku i wyglądzie, ale nie wymaga użycia cukru i zawiera dodatkową porcję białka. Przekonaj się, jak łatwo go przygotować.

Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ryba po japońsku
Ryba po japońsku, czyli ryba w pomidorach z dodatkiem papryki konserwowej i ogórka konserwowego. Danie to łączy w sobie smak umami kojarzący się z kuchnią Dalekiego Wschodu ze smakami znanymi z naszej rodzimej kuchni polskiej. Smażona ryba zatopiona w słodko-kwaśnym sosem z nutą pikantności idealnie sprawdzi się na szybką przekąskę, jak i wigilijny stół. Jak przygotować rybę po japońsku?

Ciasto migdałowe z morelami
Pyszne ciasto z morelami – doskonałe na letnie popołudnia spędzone na pikniku!

Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
Oryginalna sałatka ze smażonym śledziem, jabłkiem, selerem i aromatyczną skórką z pomarańczy!