Wegańskie ciasto à la Raffaello • przepis • składniki • przygotowanie
Wegański biszkopt, krem z mleczka kokosowego i mnóstwo wiórków kokosowych! Poznaj przepis Kingi na pyszne, domowe słodycze!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 15
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODGRZEJ WODĘ, ALE
nie doprowadzaj jej do wrzenia.
UMIEŚĆ WIÓRKI KOKOSOWE
w dużym naczyniu lub misce.
ZALEJ WIÓRKI GORĄCĄ
wodą.
POZOSTAW MIESZANKĘ WIÓRKÓW
kokosowych i wody do wystygnięcia.
MOŻE TO ZAJĄĆ
około 30-60 minut, aż wchłoną wodę i staną się miękkie.
GDY MIESZANKA WYSTYGNIE,
przełóż ją do blendera lub użyj miksera ręcznego.
BLENDUJ CAŁOŚĆ NA
gładką masę przez kilka minut.
IM DŁUŻSZY CZAS
blendowania, tym lepsze wydobycie kokosowego smaku.
NASTĘPNIE PRZECEDŹ MLECZKO
kokosowe.
MOŻESZ TO ZROBIĆ
za pomocą gęstego sitka lub gazy.
NA KOŃCU DOKŁADNIE
wyciśnij mleczko z wiórków – ręcznie lub za pomocą ściereczki, aby uzyskać maksymalną ilość mleczka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5023,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
334,9 kcal
Tłuszcz
22,6 g
Węglowodany
39,3 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
Aromatyczna pieczona papryka wypełniona mięsnym farszem i polana gęstym sosem. Doskonała na obiad lub przyjęcie!

Precel z szynką
Pyszny i szybki w przygotowaniu precel z szynką to świetny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Możesz go też zapakować na weekendowy piknik z rodzinką.

Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa rybna z karpia
Zupa z karpia i kapuśniak w jednym! Pyszne połączenie świątecznych smaków, które może zagościć na Twoim stole.

Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
Zobacz, jak przygotować mięsne klopsiki nadziane serem! Podane ze smażoną kapustą z jabłkiem, będą doskonałym pomysłem na szybki obiad!

Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono
Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słodko i słono!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Mule
Szukasz pysznego sposobu na mule? Wypróbuj nasz przepis! Połączenie delikatnych małży z aromatycznym sosem na bazie białego wina i soczystych pomidorów sprawia, że ten przepis jest pełen wyrazistych smaków i śródziemnomorskiego klimatu. Poznaj nasz przepis!

Bułeczki bolońskie
Odkryj nowy sposób na wykorzystanie sosu bolońskiego, czyli nadziewane bułeczki! Z dodatkiem roztopionej mozzarelli trafią w niejedne gusta.

Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
Zobacz, jak w kilka chwil możesz przygotować sos do tortellini z dodatkiem szpinaku i boczku. To pomysł na szybki i pyszny obiad!