Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką • przepis • składniki • przygotowanie
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY DIP
Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek niedźwiedzi przebieramy, myjemy, otrząsamy do sucha i drobno siekamy. Mieszamy z serkiem śmietankowym i musztardą, a następnie doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w kostkę.
KROIMY DODATKI DO DIPU
Kalarepę i ogórka obieramy. Ogórka kroimy wzdłuż na pół, nasiona wyjmujemy. Ogórka i kalarepę kroimy w słupki. Podajemy z dipem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1100,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
275,2 kcal
Tłuszcz
21,8 g
Węglowodany
16,1 g
Błonnik
6,6 g
Białko
6,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Deser lodowy z owocami
Połączenie lodów z sezonowymi owocami, to przepis na prosty i smakowity deser, który zrobisz w 10 minut. Dasz się skusić?

Omlet z szynką i serem
Omlet z serem i szynką to klasyczne danie pochodzące z Francji, które idealnie sprawdzi się na szybkie śniadanie lub lekką kolację. To prosty i sycący posiłek, który przygotujesz w zaledwie kilka minut. Nie czekaj i zrób go razem z nami!

Gruszki parowane w białym winie
Aromatyczne gruszki parowane w białym winie, z dodatkiem rozmarynu, miodu, limonki i imbiru to świetny pomysł na nie do końca słodki deser lub dodatek do mięsa. Sprawdź, jak łatwo i szybko je przygotujesz!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kumpir w stylu greckim
Gotowane ziemniaki nadziewane pastą z bakłażana i sałatką warzywną z dodatkiem jogurtu to pyszny pomysł na obiad lub przekąskę w ciągu dnia. Zasmakuj w kuchni w stylu greckim!

Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
Szukasz pomysłu na przekąski sylwestrowe? Sięgnij po przepis na zapiekany bochenek z aromatycznymi, suszonymi pomidorami, ziołami i serami. Szybki i prosty przepis!

Pesto z jarmużu
Pesto z jarmużu to doskonały sposób na wykorzystanie bogactwa smaku kryjących się w jarmużowych liściach. Intensywnie zielony sos świetnie podkreśla smak wielu potraw, czyniąc je prawdziwą ucztą dla podniebienia. W tym artykule zdradzimy Ci, jak zrobić pyszne pesto z jarmużu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
Plastry mięsa w złocistej panierce z płatków owsianych. Oryginalny pomysł na klasyczny sznycel wiedeński. Doskonały!

Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Pesto z rukoli
Pesto z rukoli to jeden z niezwykle pysznych wariantów klasycznego pesto alla Genovese. Wymiana delikatnej bazylii na intensywną, lekko pikantną rukolę dodaje pesto charakteru, czyniąc je idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jak przygotować pyszne pesto na bazie rukoli? Poznaj nasz przepis!