Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOŹDZIKI ROZGNIATAMY.
WINO MIESZAMY Z
cynamonem i goździkami.
MORELE I RODZYNKI
zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
PLASTRY INDYKA DELIKATNIE
rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
NA KAŻDYM Z
nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony.
KAŻDĄ ROLADKĘ SPINAMY
wykałaczkami.
GRILLUJEMY 10 MINUT,
obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1248,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,3 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
40,3 g
Błonnik
53,6 g
Białko
53,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kociołek myśliwski z piekarnika
Znany z pieczenia go na ognisku kociołek myśliwski przeniesiony w warunki domowe. To przepis na pełne smaku i aromatu danie, które świetnie sprawdzi się jako wyjątkowy obiad dla całej rodziny.

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
Delikatne, soczyste mięso w słodko-pikantnej marynacie wzbogacone smakiem miodowej, kiszonej kapusty.

Krem pierniczkowy
Prosty w przygotowaniu i smakujący świętami krem pierniczkowy, który będzie świetnym dodatkiem do naleśników, gofrów, placuszków i kanapek. Odmień swoje śniadania na słodko!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zakwas z buraków na barszcz czerwony
Podstawa domowego barszczu czerwonego to dobry zakwas, który z łatwością przygotujesz w swojej kuchni dzięki przepisowi Karola!

Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.

KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
Szybkie do przygotowania kanapeczki według przepisu Kingi w iście francuskim stylu! Ich przygotowanie zajmie Ci chwilkę, a ich smak wpiszesz na stałe do swojego menu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Przepis Kingi Paruzel na gołąbki – w liściach kapusty włoskiej z kaszą pęczak!

Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.

Risotto szparagowe z kurczakiem
Kiedy sezon na szparagi w pełni, należy z nich przygotować coś pysznego! Kremowe i delikatne risotto to jeden z pomysłów.