Pierogi z mięsem • przepis • składniki • przygotowanie
Pierogi z wyjątkowym nadzieniem z wołowiny i udek kurczaka z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych pierogów w stylu kuchni polskiej.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MIĘSA
Udka kurczaka opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, rozdzielić w stawie. Wołowinę opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w 4-cm kostkę. Głęboki wkład do gotowania na parze posmarować 1 łyżeczką oleju i rozłożyć w nim mięso kurczaka i mięso wołowe.
GOTOWANIE NADZIENIA
Seler i pietruszkę obrać, umyć, pokroić na 2-cm kawałki i włożyć do płytkiego wkładu do gotowania na parze. Do pojemnika wlać 1 l wody. Umieścić na nim oba wkłady i zamknąć je pokrywą. Gotować, ustawiwszy programgotowanie na parze/30 minut. Zdjąć zestaw do gotowania na parze i odstawić na 30 minut do ostygnięcia. Z kurczaka usunąć skórę. Oddzielić mięso od kości. Pojemnik miksujący opróżnić i starannie umyć.
PODSMAŻANIE I ROZDRABNIANIE NADZIENIA
Ząbki czosnku obrać, dymki umyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przyciskturbo/3 sekundy. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4611,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1153 kcal
Tłuszcz
61,5 g
Węglowodany
84,7 g
Błonnik
2,2 g
Białko
54,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekanka tian z dodatkiem zapiekanego sera pavé
Znana francuska zapiekanka tian z aromatycznymi ziołami prowansalskimi i czosnkiem w nowej odsłonie! Dzięki dodatkowi zapiekanego sera pavé nabierze niezwykłego smaku.

Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.

Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
Słodki wypiek z ciasta francuskiego, który przygotujesz w mgnieniu oka! Idealny na śniadanie, deser lub przekąskę.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!

Agarowe galaretki jagodowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!

Konfitura z żurawiny i mandarynek – jadalny prezent
Połączenie żurawin, mandarynek, jabłek i aromatycznych przypraw tworzy słodko-kwaśną konfiturę, która idealnie nadaje się do smarowania kanapek lub jako dodatek do mięs czy ciepłych napojów. To świetny pomysł na świąteczny prezent dla najbliższych!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Karp w galarecie
Wypróbuj sprawdzony przepis na karpia w galarecie!

Torcik bezowy z owocami
Kruche bezy, orzeźwiający krem, czekolada i soczyste owoce… Ten tort to smakołyk na każdą okazję!

Golonka pieczona po bawarsku
Klasyczny przepis na golonkę w marynacie z ciemnego piwa. Z zapiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą smakuje wybornie!