Ciasto z batatów i mango • przepis • składniki • przygotowanie
Upieczone bataty, mango i orzeźwiający krem limonkowy – przygotuj ciasto z charakterem!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 14
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY BATATY
Bataty myjemy i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez około 45-50 minut. Wystudzone bataty obieramy ze skórki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4303,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
307,4 kcal
Tłuszcz
15,2 g
Węglowodany
36,6 g
Błonnik
6,9 g
Białko
6,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kompot z wiśni
Tradycyjny polski napój, który doskonale sprawdza się jako orzeźwiający dodatek do obiadu? To na pewno jest kompot! A jeśli akurat jest lato, to musi być kompot z wiśni. Chyba, że mamy kompot w słoikach, wówczas smakiem lata możemy rozkoszować się o dowolnej porze roku. Jak zrobić kompot w obu wariantach: na świeżo i do słoików? Przekonaj się, że to proste!

Świąteczne bułeczki
Przygotuj domowe bułeczki z różnymi posypkami – na słono lub na ostro. To pyszny i oryginalny pomysł na świąteczne śniadanie dla całej rodziny. Z termorobotem MC Smart przygotujesz je bardzo szybko!

Szparagi w boczku z airfryera
Chrupiące szparagi owinięte w aromatyczny boczek to błyskawiczna przekąska z airfryera, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do dania głównego lub samodzielna, efektowna przystawka. Smacznie, szybko i bez zbędnego wysiłku!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

DESER SZAMPAŃSKI
Białe wino musujące może być dobrą podstawą do przygotowania szampańskiej galaretki. Do tego puszysty mus truskawkowy i… zyskujemy wspaniały deser!

Tort piernikowo-kajmakowy
Na wyjątkową świąteczną okazję proponujemy przepis Pawła Małeckiego na tort piernikowo-kajmakowy z karmelową polewą!

Wigilijne pierogi
Poznaj przepis na klasyczne pierogi z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Nalewki z owoców
Paweł Małecki zna także przepisy na nalewki! Zobacz, jak przygotować nalewkę z rokitnika i pigwy, a także głogu.

Tajine z kurczaka z figami
Pyszny pomysł na filety z piersi kurczaka – pożywne danie obiadowe wzbogacone o słodki smak fig, migdałów i rodzynek.

Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!