Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe • przepis • składniki • przygotowanie
Podaruj najbliższym gotową mieszankę do wypieku ciasteczek! Z orzechami i skórką pomarańczową.

Czas przygotowania
75 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 30
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ CIASTECZKOWĄ
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia i umieszczamy w czystym, suchym weku lub słoju (o pojemności ok. 900 ml). Przykrywamy warstwą kakao. Orzechy włoskie siekamy. Mieszamy ze skórką pomarańczową i rozkładamy na wierzchu. Czekoladę siekamy i posypujemy nią pozostałe składniki. Jako ostatnią warstwę wsypujemy cukier. Słój szczelnie zamykamy.
PRZYGOTOWUJEMY ZAWIESZKĘ WRAZ Z PRZEPISEM
Poniższą instrukcję pieczenia zapisujemy na zawieszce i podarowujemy razem z mieszanką ciasteczkową:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4059 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
270,6 kcal
Tłuszcz
16,1 g
Węglowodany
27,7 g
Błonnik
4,2 g
Białko
4,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zawijane tortille na patyku
Szybka w przygotowaniu i pyszna przekąska, które świetnie sprawdzi się na każdej imprezie. Przygotuj zawijane tortille na patykach i odkryj przed swoimi gośćmi nowy sposób na szaszłyki.

Pierś w panierce serowej z sosem pesto
Ciekawy pomysł na przyrządzenie piersi kurczaka. Aromatyczny makaron z pesto pasuje do niej idealnie.

Pasta z buraczka i rzodkiewek
Pasta z buraka z dodatkiem rzodkiewki, suszonych pomidorów i serka twarogowego na zawsze odmieni Twoje śniadania! Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Piersi gęsi duszone z jabłkami, suszonymi śliwkami i żurawinami
Gęś przygotowana na sposób podhalański - z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami.

Omlet z amarantusem i owocami
Amarantus na słodko smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis na omlet z amarantusem, owocami i cukrem pudrem.

Babka z niespodzianką
Niezwykle urocza babka pokryta marcepanem i słodkimi dekoracjami, która skrywa w swoim wnętrzu niespodziankę! Skuś się na jej przygotowanie i niech w Wielkanoc zaskoczy nie tylko najmłodszych.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zawijana pinsa z mortadelą i parmezanem
Pinsa idealna na kolację lub przekąskę, czyli zawijana. Z wyrazistym parmezanem i cebulą oraz delikatną mortadelą, w prawdziwie włoskim stylu. Przygotuj to danie i przekonaj się, jak dobrze smakuje.

Jajko zapiekane w bagietce
DG jak zawsze ma świetny pomysł na łatwe i szybkie w przygotowaniu śniadanie! Wypróbuj przepis na zapiekane bagietki z jajkiem!

Pieczony kalafior — podstawowy przepis
Pieczony kalafior to prosty, a zarazem wyjątkowy sposób przygotowania tego warzywa, który pozwala na zachowanie jego naturalnych właściwości i smaku. Wersja podstawowa tego dania, choć skromna w składnikach, zachwyca swoją prostotą i wyrazistym smakiem. Świetnie nadaje się jako podstawa do innych dań! Jak zrobić aromatycznego, pieczonego kalafiora? Spróbuj naszego przepisu!