
Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
Gratin z ziemniaków i kopru włoskiego to doskonałe połączenie smaków, które podkreśla smak pstrąga. Zobacz, jak je przygotować!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Gratin z ziemniaków i kopru włoskiego to doskonałe połączenie smaków, które podkreśla smak pstrąga. Zobacz, jak je przygotować!

Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!

Kasza jaglana może być również doskonałą podstawą sałatki. Z dodatkiem pieczonej papryki i marynowanych grzybów smakuje doskonale.

Przygotuj doskonały krupnik, który na pewno zasmakuje całej rodzinie. Gotowany na kościach wołowych z dodatkiem ziemniaków i natki pietruszki.

Zobacz, jak przygotować doskonały chłodnik według Karola Okrasy. Nie zabraknie w nim rzodkiewki, ogórka, koperku i oczywiście ziemniaków z okrasą!

Latem najlepiej smakują lekkie zupy! Przygotuj szczawiową na mocnym wywarze z gęsi i z efektownym jajem poszetowym.

Delikatne ciasto i bakaliowa masa to pyszna wariacja na temat tradycyjnej paschy. Twoi goście będą pod wrażeniem!

Zobacz, jak przygotować pesto z prażonej dymki! Z dodatkiem świeżych ziół i orzechów, doskonale podkreśla smak młodego bobu.

To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.

Spróbuj kopytek z dodatkiem mąki razowej. Wyjątkowego smaku nadaje im smażona kapusta kiszona z lekko słodką nutą.

Kluski śląskie możesz podać w zupełnie nowy sposób! W kremowym sosie z jarmużem, aromatyczną skórką cytrynowa i wędzonym pstrągiem.

Słodki przekładaniec posypany migdałami. Warstwy deseru tworzy wypełnione wiórkami ciasto i mus na bazie mleczka kokosowego.

Babka ziemniaczana z tego przepisu pełna jest aromatów i smaków. Boczek, słonina, kaszanka i oczywiście niezastąpiony majeranek.

Przepisów na placki ziemniaczane jest wiele. Zobacz, jak przygotowuje je mistrz kuchni – Karol Okrasa!

Buraki, mięta i sera. Z takich składników stworzył Karol niezwykłą i pyszną kompozycję, której musisz spróbować.

Krem z buraka z wędzonym twarogiem i śliwką? Takie nietypowe połączenie znajdziecie w przepisie Karola.

Carpaccio z buraków to pyszna propozycja Karola Okrasy. Dodając do niego salsę z rukoli i kozi ser otrzymasz smakowitą przekąskę.

Tym razem Karol kusi pyszną przekąską. Chipsy z buraka z musem z fasoli to idealny pomysł na domową imprezę.

Karol Okrasa jak zwykle inspiruje pysznymi pomysłami. Tym razem przygotował gołąbki z kiszonej kapusty.

Deser obowiązkowy dla amatorów ciasteczek bezowych! W połączeniu ze słodkim kremem i orzechami smakuje doskonale!

Potrawka z kurczaka może smakować i wyglądać wyjątkowo. A wszystko za sprawą kompozycji przypraw z lekką nutą azjatycką i dodatku świeżych warzyw!